Seneste

FORCED - ny dansk indie

1399

25-10-2013 12:17

Danske spiludvikler BetaDwarf Entertainment har længe arbejdet på et projekt, og nu har de gjort den piv-nye og prisbelønnede indie Action RPG FORCED tilgængelig som download. Spillet, som holdet startede med at udvikle mens de smug-boede i et universitetslokale, kan nu købes via udviklernes hjemmeside og Steam til både PC, Linux og Mac.


I FORCED kan man vælge mellem 4 forskellige classes og kæmpe sig frem i en arena med venner eller alene i single-player mode. Du skal tænke både strategisk og samarbejde med andre, mens du nedkæmper bølger af fjender og samtidigt prøver at undgå dødsfælder i arenaen. Målet er at opnå den ultimative frihed som gladiator, og undervejs vil du få vejledning af mentoren Balfus, en mystisk karakter der styres simultant af alle spillerne på holdet. FORCED tilbyder både hård action, puzzles, en verden spækket med levende farver og et herligt soundtrack. Se traileren nedenunder:Baggrund: BetaDwarf har lidt af en speciel historie. Spilfirmaet blev grundlagt i 2011 af to studerende ved Aalborg Universitet, og siden da har holdet vokset sig større og inkluderer nu 12 udviklere. De startede dog med mere beskedne forhold; et halvt år efter opstart havde de stadig ingen resultater, trods samarbejde med en række andre studerende.


For at øge fokus og chancerne for udgivelse, opsagde udviklerne derfor deres egne lejlighedskontrakter og flyttede sammen i et tomt universitetslokale med nogle sofaer, tre køleskabe og endeløs spiludvikling. De blev dog opdaget af universitetet efter lidt over et halvt år, og var pludselig uden både hjem og kontor.


Ikke længe efter fik de et opkald fra det Danske Filminstitut (DFI), der til BetaDwarfs overraskelse tilbød at støtte dem med et substantielt engangsbeløb. Derefter flyttede hele holdet og kontoret ind i en 3-etagers bolig i Karlslunde, der kom til at fungere som både kollegium og arbejdsplads for medarbejderne.


Deres store gennembrud fik de dog først, da de havde en enkelt uge tilbage af en Kickstarter kampagne, der havde udsigt til at fejle miserabelt. Som et sidste, desperat forsøg, lagde de et væld af billeder op af BetaDwarf og holdets udviklingsproces. Historien bredte sig viralt på Internettet, og udviklerne fik mere end rigelig omtale og støtte til at etablere sig i den danske spilindustri.


BetaDwarf har nu kontor i København, og for nylig vandt de en pris ved Danish Game Awards 2013, hvor de konkurrerede med blandt andet IO Interactive. FORCED vandt desuden prisen ved Intels Level Up 2013 for ”Bedste spil med 3D grafik.” Spillet kan i den første salgsuge købes med 20% rabat til 12$, eller ca. 65 kr, og kan anbefales til alle, der elsker rollespil-elementer og co-op.