Seneste

Gamescom 2016: Hands On: Expeditions: Viking

1838

06-09-2016 19:41

Under Gamescom 2016 var vi så heldige at få lov at prøve danske Logic Artists nyeste spil, Expeditions: Viking. Det er andet spil i Expeditions-serien og er efterfølger til det første spil, Expeditions: Conquistador. Det er dog ikke en direkte efterfølger, da dette spil er sat i vikingetiden. Denne artikel er først og fremmest vores hands on-oplevelser med spillet, men vil også give mere dybdegående information om spillet, da vi fik lov at stille udvikleren nogle spørgsmål.



Mange tak til Alex Mintsioulis fra Logic Artists for at tage sig tid til os. // Many thanks to Alex Mintsioulis from Logic Artists for taking his time to see us.



Vi fik lov til at spille en kort mission med dertilhørende kamp i Expeditions: Viking. Spillet indeholder klassiske RPG-elementer, som karakterskabelse, evner (både aktive og passive) og valgmuligheder der har effekt på historien. Som eksempel på sidstnævnte fortalte repræsentanten fra Logic Artists at man på et tidspunkt har muligheden for enten at fange eller dræbe lederen af en gruppe fjendtlige vikinger. Hvis man tager ham til fange har man mulighed for senere at få ham med på sit hold.





I karakterskabelsen kan man vælge køn og udseende, samt tøj for sin viking. Yderligere kan man indstille sin karakters begynderstats, så som styrke, intellekt, osv. Spillet er dog uden classes, da udvikleren vil give spilleren fri mulighed for at skræddersy deres hovedkarakter. I demoen vi spillede var der dog en række skabeloner der indstillede en række forudbestemte stats og evner til sin karakter. Dette var oprindeligt implementeret for at gøre demoen hurtigere at komme i gang med, men ifølge repræsentanten bliver systemet også implementeret i det færdige spil for dem der foretrækker at vælge fra skabelonerne.





Spillet har et dybt kampsystem, som udfordrer spilleren til at tænke taktisk. F.eks. Skal man konstant tage stilling til position af ens karakterer og hvorvidt man vil bruge langdistance våben eller kæmpe i nærkamp. I forhold til position, skal man sørge for at man ikke bliver overrumplet af fjender og man kan endvidere sætte sine enheder i position bag dækning, så man tager mindre skade fra fjenders langdistance angreb. Spillet er ganske udfordrende, og undertegnede ville have været død i kamp, hvis ikke repræsentanten fra Logic Artists var trådt ind for at hjælpe mig. Det føles derfor som et forholdsvist hardcore RPG-spil.  





Spillet er turbaseret, hvor hver enhed har to handlinger til rådighed. Enten kan de vælge at bevæge sig to gange eller at bevæge sig og angribe/bruge en evne. Evnerne varierer, som nævnt, mellem aktive og passive evner. Undertegnede fik kun brugt aktive evner. Istedet for at bruge et cooldown-system, så kan evnerne bruges et bestemt antal gange i løbet af en kamp. Derfor skal man planlægge hvornår man vil bruge sine evner på en anden måde, eftersom man ikke bare kan vente på at de kan bruges igen. Dette tilføjer til spillets taktiske dybde.





Generelt set fik vi ikke spillet ret meget af spillet, men fra det undertegnede fik afprøvet, så virker spillet til at været et dybt taktisk RPG-spil, som henvender sig til hardcore RPG-fans. Det virker dog også som om at der er få tiltag der gør spillet lettere tilgængeligt, så som de prædefinerede skabeloner i karakterskabelsen. Spillet kommer til at indeholde to kampagner, hvor den første finder sted i Danmark under vikingetiden og hvor den anden finder sted i England, hvor man tager over for at plyndre og erobre.





Vi fik dog også stillet et par spørgsmål. Til spørgsmålet om hvad der var nyt i Expeditions: Viking, sammenlignet med Conquistador var det overordnede svar at Viking har langt flere RPG-elementer end det første spil. Yderligere blev det nævnt at Viking har fået et nyt inventory-system, at classes er blevet fjernet (som vi har nævnt) og så kan man vælge at spille som allerede eksisterende karakterer eller lave sin egen fra bunden. I Conquistador var spillerens avatar ikke fysisk i verdenen, mens den i Viking er fysisk tilstede i verdenen. Dette betyder også at man får et tættere forhold til de karakterer man tilføjer til sit ‘party’ i løbet af spillet. En anden detajle er, at man ens soldater ikke dør i kamp, men at de bare bliver ‘downed’. Jo længere de så er downed, jo større chance er der for at de får en skade efter kampen. Yderligere, hvis spilleren taber i kamp, så er spillet ikke slut, men der opstår en alternativ handling i spillets historie.





Vi spurgte også om hvorfor de valgte vikinger som deres fokus for dette Expeditions-spil. Til det blev der svaret at Expeditions-serien er bygget på en grundpille der hedder at serien omhandler kulturer der mødes i historien. Yderligere blev det argumenteret af vikingetiden har nogle interessante kampe. Sidst blev det også nævnt at fordi Logic Artists er et dansk firma og at vikinger er en del af vores kulturarv, så var det oplagt for dem at vælge vikingetiden da de er meget passionerede omkring det.



Expeditions: Viking udvikles i Unity og er sat til at udkomme til PC senere i 2016. Vi ønsker alt held og lykke til Logic Artists og glæder os til det færdige resultat.