Seneste

Oplev spilhistorien online

1188

09-11-2013 16:16


Kender du din historie? Snart kan du klikke ind på verdens første af sin slags, The Venamo Online Game Museum, hvis du ikke lige kan huske, hvad en Atari er.


Det er ambitionen for den mand, der står bag Vanamo-projektet, nemlig Evan Amos... hvis navn nok ikke giver genlyd i manges ører. Han er personen bag næsten alle officielle billeder af gaming udstyr i verden, og hans professionelle fotografier kan hentes gratis under et Public Domain Lisence på Wikimedia. Hvis du har set professionelle billeder af en konsol, er de derfor formegentlig taget af ham.


Kan du gætte, hvem jeg er?


Men hvorfor er det nu interessant?


Amos har for nyligt fået tilstrækkelig støtte gennem Kickstarter til at oprette verdens første komplette billedarkiv over spilsystemer, og han vil lægge dem op på en offentlig database, hvor alle og enhver kan tilgå og hente dem gratis.


Ikke nok med det, så vil han tilføje præcise og detaljerede informationer om hvert eneste objekt. Det vil sige en komplet historie, liste over specs, accessories og kontrollere for alle spilsystemer, konsoller og anden relateret hardware der nogensinde er skabt. Og man bliver overrasket, hvis man ikke allerede ved, hvor mange af den slags der findes.
Vanamo-projektet er støttet af The Internet Archive, New York Universitets Gamecenter og det ICHEG, The International Center for the History of Electronic Games, der samtidig vil assistere med opbevarelse af det fysiske konsolbibliotek, projektet kommer til at få rådighed over.


Med andre ord, projektet er godt nyt for folk, der enten er jævnligt plaget af nostalgi eller ikke ønsker at kendes ved kommende generationer, der ikke ved hvad N-E-S står for.