Seneste

NGJ15 Talk: Indie Show-Case

1466

06-02-2015 22:19

Der er masser af spiludviklertalent til stede til Nordic Game Jam 2015. Det er blevet bevist til en af fredagens talks, Indie Show-Case. I denne åbne talk kunne frivillige deltagere få lov at præsentere spil de har lavet og vi fik lov at se et væld af forskellige spil.


Som med de fleste indie-spil var det hovedsageligt små spil, samt spil lavet til andre game jams. Det første spil der blev vist var Martin Fasterholdts spil, Boss, som blev lavet til et gamejam. I dette 2D fighting-spil skal man, ene mand, smadre sig igennem bølger af fjender, med sine bare næver i bedste Double Dragon-stil.Af andre game jam spil der blev vist  kan vi nævne spil som Heart of the Wild, som er et kampspil der opstod fordi en udvikler fik at vide at man ikke kunne lave et kampspil til et game jam. Han tog udfordringen op og skabte et kampspil i gamemaker, hvor dyr kæmper med hinanden. Den eneste originale figur i spillet er en hjort der kører på segway.Et forholdsvist nyt spil, som vi før har dækket, er det prisvindende spil Worst Platformer Ever, som også blev vist under denne talk. Spillet er et yderst frusterende platformspil. Worst Platformer Ever kan spilles her


Der var også nogle lidt mere færdige produkter der blev fremvist. iOS- og android-spillet Machineers. Episode 1 af spillet blev udgivet tilbage i efteråret 2014, og firmaet Lohika arbejder på episode 2 lige nu.Tahla Kaya’s topdown survival spil, Soul Searching, var også et af de mere komplette spil der blev vist. Dette er interessant i det topdown perspektivet er en ny måde at anskue survival- og resource management-spil på.


Der var også et par spil som blev vist via trailers. En trailer der ikke viste gameplay, men mere var en form for teaser var den stemningsfyldte og flotte trailer for spillet POKU. Den kan du se her: En trailer der tilgengæld havde gameplay var spiltraileren for spillet More Here Eye. I denne endless runer gælder det om at matche sin avatars farve til de forhindringer der kommer på banen, så man kan løbe igennem dem. Senere i banen kommer der så farvede huller, som du falder i hvis din farve matcher dem, så et gælder om konstant at skifte farve. Her er traileren: Der var mange andre spil der blev vist, men dette var en håndfuld af de mest mindeværdige. Dette værner blot om at der er en kæmpe talentskare samlet til Nordic Game Jam.